a practice.

17(12) a public space

info

redevelopment of the heart of Forest

This urban redevelopment project restores to the heart of Forest its status of urban and open-air living room. The intervention “pushes the walls and bring places closer” while assuring a continuity of the floors of this public space, at the crossroad of active mobility, shared space and the course of water that are specific to the heart of Forest.


Programme: shared public space, nearby streets


Location : Forest, BE


Client: BELIRIS and Administration communale de Forest


Status: laureate in 2018


Surfaces: 28.000 m²


Cost: 6.400.000 €


Team: A PRACTICE., architecture, urbanism and landscape / PIERRE VANDERSTRAETEN, public spaces advisor / ATELIER RUIMTELIJK ADVIES, engineering and costs management / TRAJECT, mobility / EVA LE ROI, illustration

Themes